basisverzekering-2020-en-fysiotherapie

Fysiotherapie in basisverzekering

De fysiotherapie in basisverzekering, wat wordt er nou wel en niet vergoed vanuit de verplicht basisverzekering. Op deze pagina leggen wij in het kort uit of de fysiotherapie in basisverzekering voor jou voldoende dekt, of dat je toch moet gaan voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie in 2020.

 

Vanuit de basisverzekering krijg je voor een aantal fysiotherapie behandelingen een vergoeding van de zorgverzekeraar, maar in de meeste gevallen is het aanvullend verzekeren een must. Hieronder hebben wij de behandelingen voor fysiotherapie in basisverzekering op een rijtje gezet.

De Friesland
€ 14,75
12 x fysiotherapie
ZorgDirect
€ 18,95
15 x fysiotherapie
Ditzo
€ 7,25
9 x fysiotherapie
FBTO
€ 5,75
maximaal € 350,-

Basisverzekering en fysiotherapie

Soort fysiotherapie

Fysiotherapie voor chronische aandoening

Artrose aan de knie of heup

Bekkenfysiotherapie bij urineverlies

Behandeling van etalagebenen

Fysiotherapie tijdens ziekenhuisopname

Overige fysiotherapie

Dekking basisverzekering

Vanaf de 21e behandeling

Maximaal 12 behandelingen per jaar

Éénmalig 9 behandelingen vergoed

Maximaal 37 behandelingen per jaar

Voor zover er behandelingen nodig zijn

Vergoeding via aanvullende polis

Chronische lijst en fysiotherapie

In de chronische lijst staan veel aandoeningen en afwijkingen waarbij fysiotherapie van essentieel belang is voor de patient. Helaas vallen niet alle chronische aandoedingen onder de fysiotherapie in basisverzekering regeling, zo zijn reuma patienten nog steeds aangewezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor fysiotherapie. Hieronder hebben wij een aantal chronische aandoeningen op een rijtje gezet die wel voorkomen in de chronische lijst:

 

  • Ruggenmergaandoening
  • Multipele sclerose (MS)
  • Spierziekte
  • Whiplash
  • Forzen shoulder

 

Bekijk op deze pagina de chronische lijst van de overheid.

Fysiotherapie vergoeding in 2020

Als jij in 2020 naar de fysiotherapie wilt gaan, maar je aandoening staat niet op de chronische lijst, zou je een aanvullende verzekering moeten hebben voor een fysiotherapie vergoeding. De fysiotherapie in basisverzekering geldt alleen voor de aandoeningen die vermeld staan in deze lijst. In sommige gevallen dien je voordat je een vergoeding gaat krijgen van de zorgverzekeraar, de eerste 20 behandelingen zelf te betalen.

 

Voor deze consumenten is het ook slim om een aanvullende verzekering aan te gaan voor deze kosten. Veel zorgverzekeraars bieden een speciale fysiotherapie verzekering aan met een vergoeding voor de benodige behandelingen. Let ook goed op of je zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener, zo voorkom je nog een extra rekeing voor je fysiotherapie. Met behulp van de zorgvergelijker 2020 vergelijk jij slim en eenvoudig de mogelijkheden voor het aankomend jaar.