nieuwe-zorgverzekering-2020-kiezen

Nieuwe zorgverzekering 2020

Ieder jaar kun jij een nieuwe zorgverzekering afsluiten, en hiervoor kun onze zorgvergelijker 2020 gebruiken. Aan de hand van jouw gegevens is het vinden van een andere zorgverzekering in 2020 zeer eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld je huidige zorgverzekering vergelijken met het aanbod voor het nieuwe jaar, slim vergelijken kan ervoor zorgen dat je flink kunt besparen op je zorgverzekering.

 

Met name consumenten die al enige jaren niet zijn overgestapt kunnen maximaal 300 euro besparen op de zorgverzekering in 2020. Het veranderen van zorgverzekering is zeker aan te raden, als je namelijk niet van zorgverzekering veranderen gaat, ga je automatisch akkoord met de polis van je huidige zorgverzekeraar.

De Friesland
€ 106,75
FBTO
€ 109.95
HEMA
€ 111.-
Ditzo
€ 109,95

Budgetpolis

De goedkoopste zorgverzekering wordt ook wel een budgetpolis genoemt. Je krijgt een zeer beperkte vrije zorgkeuze en kunt je alleen laten behandelen bij een beperkt aantal zorgverleners. Verder zou je alle zorgzaken online regelen, de meeste zorgverzekeraars hebben hiervoor een app of een speciale webapp ontwikkeld op de website (denk bijvoorbeeld aan declaraties).

Cambinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een natura- en restitutiepolis. Met een combinatie zorgverzekering geldt dat voor sommige zorgsoorten recht is op zorg, en voor andere zorgsoorten recht op een vergoeding. Er zijn vier zorgverzekeraars die en combinatiepolis in 2020 aanbieden, namelijk HEMA, Ditzo, DSW en inTwente.

Restitutiepolis

Kies jij voor een volledige vrije zorgkeuze? Dan kies je voor een zorgverzekering restitutie. Met deze polis maakt de zorgverzekeraar geen onderscheidt in niet-gecontracteerde zorgverleners en gecontracteerde. Soms moet je de rekening eerst zelf betalen en kun je het bedrag daarna declareren bij de zorgverzekeraar.  

Naturapolis

Een naturapolis zorgverzekering is een polis waarbij je een volledige vergoeding ontvangt van de zorgverzekeraar bij alle aangesloten zorgaanbieders. Als je gewenste zorgverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar ga je in de meeste gevallen ongeveer 70 procent van de nota vergoed krijgen.

Nieuwe zorgverzekering in 2020

Je zorgverzekering veranderen kan ongeveer zeven weken per jaar. De Rijksoverheid maakt op prinsjesdag ieder jaar weer bekend wat er gaat veranderen qua zorgverzekering. Vanaf 12 november kun jij weer je zorgverzekering veranderen, onze bezoekers weten hun weg goed te vinden naar onze zorgvergelijker 2020. Met behulp van deze vergelijker kun jij eenvoudig veranderen van zorgverzekering.

 

De vergelijking doe je geheel onafhankelijk, anoniem en het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering doe je uitsluitend bij de zorgverzekeraar zelf. Wij informeren je op deze website over de laatste wijzigingen, algemene informatie per zorgverzekeraar en het aanbod per zorgverzekeraar voor het nieuwe jaar.

Veranderen van zorgverzekering

Het veranderen van zorgverzekering is zeker slim. Niet alleen wordt de inhoud aangepast door de Rijksoverheid maar ook de bijbehorende zorgpremies. De basisverzekering is verplicht in Nederland, maar de premies voor deze zorgverzekering wordt bepaalt door de zorgverzekeraar zelf. Het kan dus zomaar dat jij teveel gaat betalen voor je zorgverzekering als je niet even een vergelijking hebt gedaan op onze site.

 

De zorgvergelijker 2020 helpt jou bij het vinden van een nieuwe zorgverzekering die aansluit op jouw persoonlijke situatie. In sommige situaties kan het zorgverzekering veranderen wel honderden euro’s besparen, dus waarom niet? Het is immers verplicht, en niemand wilt een te hoge premie betalen voor zorg die je mischien niet eens gaat gebruiken.

De Friesland
€ 106,75
FBTO
€ 109.95
HEMA
€ 111.-
Ditzo
€ 109,95

Met de zorgvergelijker een nieuwe zorgverzekering

De slimme zorgvergelijker 2020 op deze pagina gaat jou helpen bij het vinden van een nieuwe zorgverzekering  voor 2020. Maar hoe werkt de zorgvergelijker eigenlijk? Als je je zorgpolis vergelijken gaat kan dit op verschillende manieren, maar als eerste dien je je persoonlijke gegevens zoals geboortedatum in te vullen. Vervolgens zijn er een aantal punten die je wel of niet wilt gaan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de aanvullende vergoedingen die je wilt gaan ontvangen van de zorgverzekeraar.

 

Het eigen risico is in 2020 opnieuw 385 euro, wanner jij dit bedrag gaat verhogen kan je premie goedkoper worden. Bedenk dus of jij in 2020 het eigen risico vrijwillig gaat verhogen om zo de premie goedkoper te maken voor je nieuwe zorgverzekering.  De vergelijking op onze website is volledig onafhankelijk, wij hebben namelijk geen voorkeur waar jij je nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten!

De goedkoopste nieuwe zorgverzekering?

Als jij in 2020 niet veel zorgkosten denkt te maken, zou het wel eens slim kunnen zijn om een goedkope zorgverzekering af te sluiten. Maar welke zorgverzekeraar biedt de goedkoopste basisverzekering aan? Een goedkope zorgverzekering kan op verschillende manieren goedkoper worden, zo kun je kiezen voor een budgetpolis met een zeer beperkte vrije zorgkeuze.

 

Een alternatief is om bijvoorbeeld de zorgverzekering restitutie te kiezen met een maximale eigen risico vna 885 euro. Op deze manier krijg jij je volledige vrije zorgkeuze, en toch een prima uitgebreide basisverzekering. Het is overigens niet aan te raden om zomaar de goedkoopste zorgverzekering te nemen, met name voor mensen die zorgkosten maken zou dit wel eens duurder uit kunnen pakken dan gewenst.

 

Het eigen risico ga je betalen als jij gebriuk gaat maken van de zorg uit de basisverzekering, als je dit bedrag dus hoog gaat zetten ga jij meer zorgkosten zelf betalen in 2020. Je zorgverzekering veranderen is in veel opzichten de juiste keuze, het veranderen van zorgverzekering levert in bijna alle gevallen wel een besparen op!