zorgvergelijker-2020-van-zorgwiser

De zorgvergelijker 2020

Vergelijk zorgverzekeringen met behulp van de Zorgvergelijker 2020. Een eenvoudige maar kritische vergelijking van zorgverzekeringen voor het aankomende jaar. De premies zijn weer bekend, en het verschil is weer enorm te noemen. De goedkoopste zorgverzekering is tot wel 300 euro per jaar goedkoper dan de duurste!

 

De Zorgvergelijker 2020 op deze pagina helpt jou bij het vinden van de beste zorgverzekering. Vul je gegevens in aan de linkerkant en de vergelijking gaat aan de slag. Het is dit jaar ook mogelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken. Je ziet dus direct of overstappen iets gaat opleveren.

 

Je vergelijkt zorgverzekeringen met de zorgvergelijker altijd anoniem en onafhankelijk!

De Friesland
€ 106,75
FBTO
€ 109.95
HEMA
€ 111.-
Ditzo
€ 109,95

Budgetpolis

De goedkoopste zorgverzekering wordt ook wel een budgetpolis genoemt. Je krijgt een zeer beperkte vrije zorgkeuze en kunt je alleen laten behandelen bij een beperkt aantal zorgverleners. Verder zou je alle zorgzaken online regelen, de meeste zorgverzekeraars hebben hiervoor een app of een speciale webapp ontwikkeld op de website (denk bijvoorbeeld aan declaraties).

Cambinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een natura- en restitutiepolis. Met een combinatie zorgverzekering geldt dat voor sommige zorgsoorten recht is op zorg, en voor andere zorgsoorten recht op een vergoeding. Er zijn vier zorgverzekeraars die en combinatiepolis in 2020 aanbieden, namelijk HEMA, Ditzo, DSW en inTwente.

Restitutiepolis

Kies jij voor een volledige vrije zorgkeuze? Dan kies je voor een zorgverzekering restitutie. Met deze polis maakt de zorgverzekeraar geen onderscheidt in niet-gecontracteerde zorgverleners en gecontracteerde. Soms moet je de rekening eerst zelf betalen en kun je het bedrag daarna declareren bij de zorgverzekeraar.  

Naturapolis

Een naturapolis zorgverzekering is een polis waarbij je een volledige vergoeding ontvangt van de zorgverzekeraar bij alle aangesloten zorgaanbieders. Als je gewenste zorgverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar ga je in de meeste gevallen ongeveer 70 procent van de nota vergoed krijgen.

Zorgverzekering zorgvergelijker

Als jij straks een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten, zou het gebuik van de slimme zorgvergelijker 2020 van ZorgWiser.nl goed van pas komen. Het werkt simpel, je vult je gegevens in aan de linkerkant samen met de eventuele aanvullende vergoedingen die jij wilt ontvangen in 2020. Vervolgens gaat de zorgvergelijker 2020 direct aan de slag, en toont de zorgverzekeringen overzichtelijk op een rijtje. De zorgverzekering vergelijking is volledig gebasseerd op jouw persoonlijke situatie, en de goedkoopste basisverzekering staat altijd direct bovenaan!

 

Een zorgverzekering wijzigen kan ongeveer zeven weken per jaar, medio november zullen alle nieuwe zorgpremies weer bekend zijn. Zodra de premies bekend zijn is het weer mogelijk om via de 2020 zorgvergelijker alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergeet niet dat het verstandig is om ieder jaar opnieuw even te checken of je huidige polis nog wel de beste is, er veranderd nog al eens wat met de basisverzekering. De rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, die je vanaf 18 jaar verplicht bent om te hebben. De bijkomende zorgpremies worden bepaald door de zorgverzekeraars, en is dus bij iedere verzekeraar gelijk.

Er bestaan vier verschillende basisverzekering waaruit je kunt gaan kiezen. Veel jongeren zoeken een goedkope zorgverzekering omdat zij weinig tot geen zorgkosten maken, andere consumenten willen juist iets meer betalen voor een betere dekking. Ook is het belangrijk om na te gaan of een volledige vrije zorgkeuze voor jou belangrijk is, want wil jij zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling? Dan zou het slim zijn om een zorgverzekering restitutie af te sluiten.

 

De zorgvergelijker 2020 van ZorgWiser.nl maakt het vinden van de beste zorgverzekering voor 2020 eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens invullen zodat de vergelijking gebasseerd wordt op jouw situatie. Na het zorgpolis vergelijken kun je direct je nieuwe zorgverzekering afsluiten. Dit doe je niet bij ons, maar rechtstreeks op de website van de zorgverzekeraar, wel zo makkelijk! Waarom zou ik zorgpolis vergelijken via ZorgWiser.nl? Onze vergelijking volledig anoniem, onafhankelijk en duidelijk. De slimme zorgvergelijker 2020 zorg ervoor dat je soms wel tot honderden euro’s kunt besparen op de zorgpremie aankomend jaar.

De Friesland
€ 106,75
FBTO
€ 109.95
HEMA
€ 111.-
Ditzo
€ 109,95

Hoe werkt de zorgvergelijker 2020?

Hoe werkt de zorgvergelijker 2020 eigenlijk? En waarom zou ik überhaupt mijn zorgpolis vergelijken via ZorgWiser.nl? Er zijn zeker redenen te noemen waarom het zorgverzekering vergelijken belangrijk is, ten eerste kun je enorm besparen op de zorgpremie die jij zal gaan betalen in 2020. Naast de premie veranderd er natuurlijk ook veel qua inhoud van de basisverzekering en wellicht in jouw persoonlijke situatie.

 

Met behulp van onze slimme zorgvergelijker 2020 maken wij het eenvoudig om een geschikte danwel de goedkoopste basisverzekering te vinden voor aankomend jaar. De werking is simpel, en kost slechts enkele minuten. Vul je gegevens in aan de linkerkant, samen met de eventuele gewenste aanvullende vergoedingen, en de vergelijking gaat van start!

 

De 2020 zorgvergelijker gaat automatisch voor jou berekenen welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw gegevens, de goedkoopste zorgverzekering staat vervolgens direct bovenaan. Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering doe je niet bij ZorgWiser.nl, wij informeren enkel onze bezoekers en verwijzen je door naar de website van de verzekeraar.

zorgverzekering-vergelijken-zorgvergelijker

Huidige zorgverzekering

Vergelijk je huidige zorgverzekering met het aanbod voor 2020. Selecteer de polis en bekijk of in 2020 je huidige zorgpolis nog wel de beste voor jou is aankomend jaar. Ieder jaar wijzigd er weer het een en ander in de zorgverzekering, en het slim vergelijken is dus zeker van belang!

eigen-risico-hoogte-in-2020

Bepaal je eigen risico

Ga jij het eigen risico zorgverzekering vrijwillig verhogen? Het is namelijk mogelijk om dit te doen. De zorgverzekeraar gaat je een extra premie korting bieden bij een verhoogd eigen risico. Het is overigens niet geschikt voor iedereen! Het eigen risico is in 2020 opnieuw minimaal 385 euro, dit bedrag ga je betalen wanneer je zorgkosten maakt die worden vergoed vanuit de basisverzekering.

vrije-zorgkeuze-in-2020

Zorgkeuze

Hoe belangrijk vindt jij een vrije zorgkeuze? In de zorgvergelijker 2020 kun jij exact aangeven of jij wel of niet een volledige vrije zorgkeuze wilt hebben aankomend jaar. Als jij zelf de keuze wilt maken naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling zou je kunnen kiezen voor een zorgverzekering restitutie in 2020.

aanvullende-zorgverzekering-in-zorgvergelijker

Aanvullende zorgverzekeringen

Als de dekking van de verplichte basisverzekering niet voldoende is, kun je kiezen om aanvullend te gaan verzekeren in 2020. In de slimme zorgvergelijker van ZorgWiser.nl geef jij precies aan waar je juist wel of niet een vergoeding voor wilt hebben van de zorgverzekeraar. Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht, maar kan in sommige situaties wel slim zijn om te hebben. Niet alle kosten worden namelijk vergoed vanuit de basisverzekering, alleen met een aanvullende modules bovenop je basisverzekering geeft je hiervoor een vergoeding.

Tandartskosten

Het is belangrijk om goed te kijken of een aanvullende tandartsverzekering handig is voor jou. Als jij niet vaker dan de periodieke controles naar de tandarts zult gaan in 2020, zou een tandartsverzekering niet voordeliger zijn.

 

Bril en Lenzen

Je kan een vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen ontvangen van de zorgverzekeraar. Je krijgt overigens in bijna alle gevallen niet een volledige vergoeding. Je krijgt een eenmalige vergoeding per twee of drie jaar van de zorgmaatschappij.

 

Fysiotherapie

Vanaf 18 jaar krijg je geen fysiotherapie meer vanuit de basisverzekering in de meeste gevallen. Je kunt je aanvullend verzekeren voor een bepaald aantal fysiotherapie behandelingen in 2020.

 

Alternatieve geneeswijzen

De alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed door de basispolis. Mensen die hier een vergoeding voor willen ontvangen zouden altijd een aanvullende verzekeringen moeten hebben. Let op dat er veel verschillen zijn per zorgverzekeraar voor de alternatieve geneeswijzen vergoeding.

Wat dekt eigenlijk de basisverzekering?

Iedereen vanaf zijn 18e verjaardig is wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Maar wat wordt eigenlijk allemaal gedekt door die basisverzekering? Wij hebben de belangrijkste dekkingen voor je op een rijtje gezet:

 • Zorgverleners zoals de huisarts, verloskundige en medische specialisten
 • Kraamzorg
 • Bezoek aan ziekenhuis
 • Ziekenvervoer
 • Medicijnen
 • Logopedie
 • Tandarts tot 18 jaar
 • Kaakchrurg en kunstgebit
 • Prenatale testen
 • Hulpmiddelen voor revalidatie, en verzorging
 • Fysio tot 18 jaar
 • Kunsttanden tot 23 jaar
 • Klikgebit vergoeding
 • Fysiotherapie voor chronische ziekten vanaf de 21e behandeling
 • Sportarts
 • Bekkenfysiotherapie bij urineincontinentie
 • Oefentherapie voor artrose patiënten
 • Dieetadvies
 • Dyslexiezorg
 • Hulp bij stoppen met roken
 • Alvleesklier ontsteking behandeling
 • Behandeling van de ziekte van Crohn
 • Tijdelijk verblijf in zorginstelling
 • Etalagebenen fysiotherapie
 • Geen eigen risico voor bepaalde zorg
 • Erngstige chornische darmverstopping behandelingen

Zorgverzekering 2020 vergelijken

Als je de belangrijkste afwegingen hebt kunnen maken, zou je nu de slimme zorgvergelijker 2020 van ZorgWiser.nl kunnen gebruiken om de beste zorgverzekering te kiezen. Geef aan de linkerkant je voorkeuren in, en de vergelijker gaat direct voor jou aan de slag. De goedkoopste basisverzekering staat direct bovenaan, die je vervolgens kunt afsluiten bij de zorgverzekeraar zelf. De vergelijker voor zorgverzekeringen toont een slimme overzicht van de zorgverzekeringen die aansluiten op de door jouw ingevulde gegevens. Succes met het vinden van een nieuwe zorgverzekering!