zorgverzekering-restitutie-in-2020

De Zorgverzekering Restitutie

De zorgverzekering restitutie is een veel gekozen polis, en dit zal niet anders zijn in 2020. Maar waarom zou ik juist een zorgverzekering restitutie afsluiten? Er zijn zeker voordelen te noemen van een restitutie zorgverzekering, maar nadelen zijn er ook. Wij informeren je op deze pagina over alles wat te maken heeft met de restitutiepolis. Zodra je er klaar voor bent, kan je direct een nieuwe zorgverzekering vinden met behulp van de zorgvergelijker 2020 op onze site. Je vergelijkt op basis van jouw situatie en wensen.

De Friesland
€ 132,25
PNOzorg
€ 129,98
Univé
€ 126,-
Zorg en Zekerheid
€122,50

Restitutie zorgverzekering 2020

de-restitutie-zorgverzekeringen-in-2020Met een restitutie zorgverzekering ga je soms de rekning eerst zelf betalen, en kun je de nota declareren bij de zorgverzekeraar. De meeste consumenten kiezen een zorgverzekering restitutie omdat je met deze polis een zogenaamde vrije zorgkeuze krijgt, het maakt dus niet uit of je gewenste zorgverlener een contract heeft met je zorgverzekeraar.

 

Je mag dus zelf je eigen zorgverlener kiezen, zoals een ziekenhuis of een fysiotherapeut. In de meeste gevallen is een zorgverzekering restitutie iets duurder dan de naturapolis, het is daarom ook van belang om een duidelijke en slimme vergelijking van zorgverzekeringen te doen.

Wat is een zorgverzekering restitutie?

In de meeste gevallen zou je de rekening doorsturen naar de zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk om de rekening eerste zelf te betalen, om vervolgens een declaratie te doen bij de zorgmaatschappij. Je krijgt dan je geld terug als de kosten vanuit de basisverzekeringen worden gedekt.

 

Een groot voordeel natuurlijk van een restitutie zorgverzekering in 2020 is dat je gewoon niet hoeft na te denken of te checken of desbetreffende zorgverlener een contract heeft met je verzekeraar. Alleen in de uiterste gevallen zou je eerst even met de verzekeraar, dit geldt als je bijvoorbeeld je wilt laten behandelen in een privékliniek.